Over Back to Eden Hoveniers

"Ik heb een passie voor de natuur en alles wat daarin leeft en beweegt."

Ik ben Jesse Kers, eigenaar van Back to Eden Hoveniers. Nadat ik mijn opleiding Manager natuur en recreatie succesvol had afgerond, ben ik aan het werk gegaan in de hovenierswereld. Na enkele jaren gewerkt te hebben in dit fysiek zware beroep moest ik concluderen dat een ontzettend groot deel van de werkzaamheden betrekking heeft op het grijze gebied van het vak, zoals bestrating. Dit hoort echter slechts een zeer minimaal onderdeel te zijn van het vak Hovenier. Daarom ben ik in januari 2022 Back to Eden Hoveniers gestart.

Ik heb een passie voor de natuur en alles wat daarin leeft en beweegt. Het ontwerpen, aanleggen en ook zeker het onderhouden van de groene tuinen vallen onder mijn specialiteiten. Ik ontwerp alle tuinen nog met de hand, zodat ik mijn volledige creativiteit daarin kan uitstorten. Duidelijke communicatie met de klant staat centraal.

 

In samenwerking met Hoveniersbedrijf Kers
Het beste voor uw tuin

Waarom streven wij naar meer groen in uw tuin?

“ Het doet mij pijn om te zien dat het klimaat, de insecten, vogels, planten en bomen hieronder moeten lijden. ”

De verandering van het klimaat beïnvloedt steeds meer ons leven en de keuzes die wij maken. Mede door de vergrijzing in de tuinen worden vooral steden steeds warmer en ontstaat er steeds meer wateroverlast. Gemeentes kampen nu met de gevolgen hiervan. 

Bomen worden omgehakt en bloeiende borders moeten plaats maken voor zo groot mogelijke tegels. “Hoe strakker hoe beter,” is hierbij een veel gehoorde uitspraak. Een andere reden die ik vaak te horen krijg: “Ik heb geen tijd voor de tuin door mijn werk en onkruid kan ik dus echt niet gebruiken. Bovendien weet ik ook niet hoe ik snoeien moet. Dus daarom moet het maar helemaal betegeld worden. Dan hoef ik er niks meer aan te doen.”

Het doet mij pijn om te zien dat het klimaat, de insecten, vogels, planten en bomen hieronder moeten lijden. Deze aspecten brengen juist rust en comfort teweeg in de tuin. Door de juiste combinatie van planten en bodem kan het onderhoud aan de tuin aanzienlijk verminderd worden.

Mijn Christelijke levensovertuiging is voor mij een extra duwtje in de rug om deze problemen in de tuinen en landschap aan te pakken. De Schepper van Hemel en aarde heeft ons de opdracht gegeven om goed voor de natuur en dieren te zorgen. God schiep eerst de planten en de dieren en daarna pas de mensen die van Hem de opdracht kregen om hier zorg voor te dragen. Genesis 1, vers 1 tot en met 26.

excellent work done

Onze werkwijze

Wilt u een offerte voor de aanleg of onderhoud van uw tuin of had u graag advies willen hebben over het vergroenen van uw tuin of de vergroting van biodiversiteit?
1

Intake

U neemt contact met ons op en omschrijft uw wensen. Op basis van uw wensen biedt Back to Eden Hoveniers u een vrijblijvend intakegesprek aan om uw wensen in verdere detail te bespreken.

2

Offerte & werkzaamheden

Aan de hand van het intakegesprek stelt Back to Eden Hoveniers een offerte/tuinontwerp op.
Na wederzijdse goedkeuring gaat Back to Eden Hoveniers bij u aan het werk.

3

Oplevering

Bij de oplevering van uw tuin zullen wij samen met u de tuin bij langsgaan.
Voor vragen en advies kunt u na de oplevering altijd terecht bij ons.

Neem contact met mij op!

  Our clients

  In addition to the wishes of the client, the position, orientation, and size of the plot also play an important role in determining the final plan of the house. The 'where' and 'how' of the exterior then follows naturally from all of that.

  testimonials

  We Love Lanscop!

  Environmentally Friendly

  We use environmental friendly companies, such as zero waste printers for all our marketing material.

  Professional Team

  We understand that customer satisfaction starts with dependable service. With a dedicated and dedicated team.

  Quickly And Efficiently

  We always work quickly, but we pairing is great quality, we know how you look forward to your garden.

  100% Guarantee

  For non-plant items such as garden tools and soil amendments, you may return unopened items in saleable.

  Dedicated Support

  Whether you use our services or not, but when you call, we support our customers the most dedicated.

  Reasonable Price

  We assure our customers that our company has a very reasonable price, we keeping customers is our criteria.

  x

  Get A Quote